Materie

Goudsmeden Krista en Grety beoefenen hun vak met een grote kennis van de materie. Ze zijn altijd op zoek naar de mooiste  parels, edelstenen. Bij hen vind je de hoogste kwaliteit aan een correcte en ethisch verantwoorde prijs.

 

Jouw juweel wordt, in hun eigen atelier, gemaakt met oog voor detail en technisch inzicht. Uit alles wat ze doen, spreekt respect voor de natuur, de mens en de grondstoffen waarmee ze werken. Dit alles wordt weerspiegeld in hun artistieke creaties.

Diamant is de uitgelezen edelsteen om dat ene, bijzondere moment vast te houden en om glans en schittering te geven aan het leven. Het blijft een onovertroffen symbool voor de liefde. Krista, Grety en hun team zijn experts in het verwerken van diamant en adviseren je graag omtrent kleur, helderheid, karaat en slijpvorm.

Krista en Grety werken om ecologische redenen met kwalitatief, gerecycleerd 18 karaat goud. Ze blazen oud goud nieuw leven in door het te smelten en te herwerken volgens de strengste Europese normen. Het resultaat is topkwaliteit 18 karaat geelgoud, witgoud, naturel witgoud of roségoud. Dit kan je herkennen aan de stempel ‘750’ en hun meesterstempel in jouw juweel.

Al meer dan 30 jaar verzamelen Krista en Grety natuurlijke kleurstenen. Van diepblauwe saffier, nachtpaarse tanzaniet tot bloedrode spinel; ze hebben ondertussen wel elke kleur van de regenboog in huis. In hun uitgebreide verzameling vind je aquamarijn, toermalijn, robijn en vele andere edelstenen. De stenen krijgen hun prachtige schittering van gerenommeerde slijpers als Tom Munsteiner en Harald Heinrich.

De zussen hebben een passie voor parels. Die nieuwsgierigheid bracht hen tot in de verste uithoeken van de wereld om er alles over te leren. De zwarte parel van Tahiti is een absolute favoriet door haar uitzonderlijke kleurvariaties en vormen. Ze werken ook graag met Chinese zoetwaterparels en de witte Akoyaparels uit Japan. Kwaliteit en glans staan bij de selectie van deze natuurlijke parels centraal.